ICT voor leerlingen

ICT voor leerlingen

Printen
Printen doe je op het Montessori College met een printsleutelhanger. Leerlingen krijgen als ze op school komen een printsleutelhanger van de ICT-coördinator. Deze printsleutelhanger is gekoppeld aan je Dunamare systeemaccount, je kunt dus niet iets dat door een klasgenoot naar de printer is gestuurd, printen met je eigen printsleutelhanger.
Aan het printen zijn kosten verbonden, 5 cent voor een zwart-wit printje en 10 cent voor een kleuren print. Betaling geschiedt d.m.v. een saldo bij Mynetpay.
Als de leerling voor het eerst op school komt zal de ICT medewerker de juiste software op de laptop van de leerling installeren. Ook krijgt de leerling dan een print-sleutelhanger, die nodig is om de printer te bedienen.

Printtegoed aanmaken/opwaarderen via Mynetpay
Om te kunnen printen, moet een leerling eerst zorgen dat hij/zij een printtegoed heeft. Daarvoor gaat de leerling/ouder naar de website: https://dunamare.mynetpay.nl

Inloggen

Log in met je Dunamare systeemaccount (voornaam.achternaam)

Ben je je wachtwoord vergeten dan kun je hier je wachtwoord resetten: https://passwordreset.microsoftonline.com/, als dit niet lukt vraag dan aan je mediawijsheid docent of hij je helpt.

Wifi op je telefoon
Als je met je smartphone op het wifi wil, moet je kiezen voor het netwerk dat Dunamare_BYOD heet. Als je dit netwerk niet kunt vinden betekent het dat je telefoon niet geschikt is voor ons netwerk. Als je dit netwerk gekozen hebt kom je op een internetpagina van Dunamare, je moet eerst aangeven dat je een leerling bent, dan je inlognaam en wachtwoord voor het Dunamaresysteem opgeven en dan nog even akkoord aanvinken.

Als je niet naar een internetpagina door gestuurd wordt, kun je proberen zelf naar:  qmanage.dunamare.nl te gaan.

Gratis Office 365 voor leerlingen
Vanaf heden is Microsoft Office 365 voor al onze leerlingen gratis voor gebruik op ‘eigen’ leerling devices (of voor thuis). Dit hebben we samen met SLB-diensten en Microsoft georganiseerd. Elke leerling mag Office 5 keer onder zijn/haar naam installeren op Windows pc’s, iMacs en tablets. Wanneer de leerling de school verlaat zal de licentie ook stoppen daar deze aan zijn/haar gebruikersnaam is gekoppeld. De leerling zal dus na die tijd zelf een nieuwe licentie moeten aanschaffen.

Wil je weten hoe je Office365 installeert, loop dan even langs bij onze ICT-afdeling.