Peer Support

Wat is Peer Support?
Peer betekent dat mensen gelijk zijn aan elkaar. In ons geval gaat het om leerlingen. Support betekent dat er onderling steun gegeven wordt.
Peer Support in het onderwijs wil zeggen dat leerlingen leren om elkaar te steunen en te helpen met als gevolg dat zij daardoor actief bij hun onderwijsleerproces betrokken raken.

Peer Support is in sommige onderwijsconcepten al heel lang bekend en past prima binnen het Montessori onderwijsconcept. Peer Support is hulp en ondersteuning door hiervoor getrainde leerlingen aan leerlingen op basis van (meer) kennis, vaardigheden, begrip, inzicht en ervaring. Peer Support maakt gebruik van de rol van leeftijdgenoten in de socialisatie. Peer support is geen mentoring, het gaat niet om de identificatie met een volwassene. De Peers die hulp bieden zijn hiervoor getraind en krijgen supervisie van een Docent Coach op school. De leerlingen die hulp accepteren van een Peer committeren zich hieraan en houden zich ook aan eventueel gemaakte afspraken. Het Montessori College Aerdenhout is met de rollen Peer Leader en Peer Tutor in schooljaar 2008-2009 gestart en aangesloten bij de Kenniskring Peer Support.